Kromme Rijn

De Kromme Rijn loopt vanaf Wijk bij Duurstede door een prachtig natuur en stiltegebied naar Utrecht. De Kromme Rijn is van oorsprong een belangrijke aftakking van de Rijn naar de Noordzee. Langs de rivier bevinden zich verschillende landgoederen, zoals Nieuw en Oud Amelisweerd.

Doordat o.a. de oevers beschermt zijn, kan er op een beperkt aantal locatie’s aangelegd worden. Aanlegplaatsen zijn er bij:

  • Stadion Nieuw Galgenwaard
  • Auberge “Het Oude Tolhuis” aan de rand van de stad
  • De Stay Okay in Bunnik
  • Theehuis Rhijnauwen

Tijdens de tocht vaart u verder langs verschillende forten die onderdeel zijn van de Hollandse Waterlinie. Deze forten  worden beheert door Staatsbosbeheer. In sommige forten zijn rondleidingen en u kunt er genieten van de rust en de natuur. Door de beschermde status van de landgoederen, kunt u onderweg prima vogels spotten.

Hostel De Stay Okay in Bunnik is van oudsher een oude ridderhofstad, tegenwoordig ook in gebruik voor feesten en partijen. Er is voldoende parkeergelegenheid om een boottocht vanuit daar te laten starten.

Theehuis Rhijnauwen ligt op zo’n 1,5 uur varen vanaf Utrecht en grenst aan het bos. Ze hebben een geweldig terras aan het water, een kleine speeltuin en ezels en geiten. U kunt er heerlijk wandelen of een pannenkoek eten.

Laat u verrassen tijdens onze vaartochten over de Kromme Rijn!

Tarieven Kromme Rijn| Informeer naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een tocht aan via ons formulier.

TOCHTEN TOP 3 Varen in Utrecht

Utrecht is centraal gelegen en goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Onze afvaartsteiger ligt in hartje centrum en op steenworpafstand van parkeergarage Springweg en de Domtoren. Wij kunnen u met onze sloep op veel plaatsen aan het water op- en af laten stappen.